A Számlázó Programomban számos hasznos vállalatirányítási rendszerfolyamat elérhető, ezek közül nézzük meg, hogy az egyik legfontosabb funkció, a kimutatások, grafikonok, valamint a Vezetői Információs Rendszer (VIR) miben nyújt segítséget egy cégvezetőnek a mindennapos döntési folyamatokban.

Kimutatások, grafikonok

Egy munkafolyamat, projekt végén kifejezetten ajánlott az adott munkafolyamatokat dokumentáló, illetve az adott projektet érintő tételekről kimutatást készíteni. Ennek hasznos funkcióját egy előző cikkünkben taglaltuk.

De nem csak egy projektet lehet összegezni, az is minden hónapban hasznos információ, hogy:

  1. mennyi számlát bocsátottunk ki,
  2. kik a top vevőink,
  3. mely üzletkötőink teljesítettek az adott hónapban a legjobban,
  4. mennyi volt a havi forgalmunk,
  5. milyen arányú volt a bejövő-kimenő számlák összege az adott hónapban

A kimutatások segítenek nekünk előre tervezni a következő hónapra/időszakra: mennyi összeget fogunk tudni visszaforgatni a cégünkbe pl. termékfejlesztésre, marketingre, de arra is ráláthatunk egy kimutatás alapján, hogy kik azok a munkatársaink, akiket esetleg a jó teljesítményükért megjutalmazhatunk, illetve, hogy kik azok, akiknek egy kis motiválásra, vagy egy hatékonyságnövelő témában tartott továbbképzésre lenne szükségük.

A Számlázó Programomban többek között az alábbi kimutatásokat készíthetjük el:

  • Forgalom: számla forgalom lista, amit szűkíthetünk dátum, fizetési módok, üzletkötő vagy hátralék szerint is.
  • Forgalom partnercímekre bontva: ha több szállítási címet használunk, ez a lista szétbontja a partner számláit szállítási címek szerint
  • Forgalom üzletkötőkre bontva: üzletkötőkre bontja a forgalmat, a További szűréseknél egy-egy üzletkötőre is szűkíthetünk
  • Termékek részletes eladási forgalma: a legfontosabb termék eladási statisztika, ami összesíti az adott időszakban eladott termékeket darabszám szerint, és hozza a termékekhez tartozó árrést is.
  • Lehet szűkíteni partnerre is (azaz, hogy adott partneren mennyi volt az árrésünk), illetve üzletkötőre is (azaz, hogy adott üzletkötőnk mennyi árrést hozott), de pl. termékcsoportokra is.

A grafikonok látványosan elénk tárják a kimutatások számait, sokkal jobban látjuk pl. egy termék eladási forgalomban, hogy melyik termékünk az, amelyik a legnagyobb forgalmat érte el az elmúlt időszakban.

Grafikon a Számlázó Programomban

A grafikonok adatait teljesen testre szabhatjuk attól függően, hogy milyen időszakra, melyik partnerünkre, melyik termékünkre vagyunk kíváncsiak. Ezeket a szűrési feltételeket keresztezhetjük is, bárhogy ötvözhetjük őket egymással. Minden esetleges folyamatösszeolvadásra meg tudjuk nézni, hogy milyen eredményeket értek el. Például:

  • Kimenő-Bejövő számlák grafikonon: együtt látjuk a bevételeinket és a kiadásainkat. Lehet szűrni üzletkötőre, termékcsoportra, vagy a bejövő számláknál pl. kategóriára.
  • Termékek eladási Toplista grafikon: itt az adott időszakban eladott termékek láthatóak nettó összérték szerint csökkenő értékben. Lehet termékek vagy termékcsoportok szerint is kérni a listát. Alapesetben csak a Top10 terméket hozza, de a Limitet egész 50-ig is lehet növelni.
  • Partnerek Toplista grafikon: lehet partnercsoport vagy partnerek szerint is.

 

A Vezetői Információs Rendszer (VIR)

A Vezetői Információs Rendszer feladata az információgyűjtés, azok kezelése és szolgáltatása a vezetői döntéshozatalhoz.

A döntés elemei lehetnek:

  1. a problémák
  2. a célok
  3. az erőforrások – pénz, idő, munkamegosztás
  4. a szereplők – személyek, kompetencia, tudás, motiváció

A Vezetői Információs Rendszer a megalapozott döntést előkészítő terület, mely segít a cégvezetőket a következő stratégiai lépés megtételében úgy, hogy a vezetők rendelkezésére bocsátja a piaci tendenciák, a versenytársak és a fogyasztó ismeretéhez szükséges információkat.  Ezen információk hozzájárulnak az alternatívák összehasonlításához, valamint a mérlegeléshez, amelyek a megalapozott döntés alapvető feltételei.

A Számlázó Programom Vezetői Információs Rendszere a menedzsment számára nyújt szükséges információkat a megfelelő időben, helyen és mennyiségben. Ráépül a napi ügyviteli, CRM rendszerre, azokból kinyeri a szükséges adatokat elemzés, összehasonlítás céljából.

Vezetői Információs Rendszer a Számlázó Programomban

Milyen adatokat gyűjthetünk a VIR segítségével a Számlázó Programomban:

  • Vevői rendelések, nyitott vevői rendelések száma
  • Rendelések értéke (bruttó, nettó)
  • Forgalom értéke (bruttó, nettó),
  • Nettó árrés forintban
  • Bejövő számlák értéke
  • Költségek (áru, hirdetés, iroda, egyéb)
  • Raktárkészlet beszerzési értéke
  • Aktív, új vevők száma
  • Minimum készlet alatti termékek

A VIR adatai folyamatosan, valós időben frissülnek a terepen dolgozó kollégák által beküldött információk alapján.

Készítettünk egy rövid videót a Vezetői Információs Rendszerünkről és a kimutatásokról, grafikonokról.

Ha Ön eddig hezitált, ragadja meg az alkalmat, töltse le most a demo verziót és próbálja ki a Vezetői Információs Rendszer nyújtotta előnyöket: https://www.szamlazoprogramom.hu/demo-lp