Számlázás

A számlázás, ügyvitel teljes folyamatát lefedjük. Az árajánlattól kezdve a rendeléseken át, a szállítólevelek készítésétől a számlázásig. Ezen túl a készletgazdálkodást is támogatjuk a szállítói megrendelések készítésével (pl. minimum készlet alapján), továbbá szervizek esetén a munkalapok is könnyen leszámlázhatóak. Tudjuk, hogy minden cég másként működik, ezért egy-egy lépés kihagyható, testre-szabható, ha szükséges, egyedivé tehető.

Előrefizetés esetén állítson ki Proforma számlát, hogy ne kelljen Áfát fizetnie! Ha számla helyett először Proforma számlát ír partnernének, akkor addig nem kell Áfát fizetnie, amíg az összeg nem érkezik meg a számlájára. Ekkor kényelmesen elkészítheti a „végszámlát”.

Minden bizonylat e-mailben küldhető közvetlenül a szoftverből, így a számlák is. Nincs szükség elektronikusan aláírt számlára, az így elküldött távszámla aláírás és bélyegző nélkül is hiteles. Minden bizonylat vagy kimutatás megnézhető nyomtatási képen is nyomtatás előtt, és akár PDF-be, Excelbe is lementhető. A számlaképen a kötelező törvényi elemek mellett természetesen céglógónkat is feltüntethetjük.

Gyorskeresés

Legjobb funkciónk! Felhasználóink imádják gyorskeresésünket, amit már legalább 8 éve beépítettük a programunkba, mégis nap-mint-nap többen rácsodálkoznak. Valóban hasznos funkció, hiszen törtszavakra is keres, a kis-nagy betű és az ékezetek nem számítanak. Ráadásul három különböző törtszóra is kereshetünk a + gombbal, független a sorrendjüktől. Volt már olyan, hogy az egyik kolléga Samsung S6 Akku Gyári-nak, a másik pedig Gyári Akku – Samsung S6-nak vitt fel egy terméket? Ezzel a gyorskereséssel így is, úgy is megtalálja a terméket

Partner gyorskeresés

Szállítási cím nevére, kapcsolattartóra vagy telefonszámra is kereshet.

  • Hányszor van olyan, hogy nem ugrik be a cégnév csak a keresztnév, vezetéknév akivel éppen beszéltünk, és gyorsan kellene írni neki egy megrendelés, számlát?
  • Vagy nincs beírva a céges telefonba a név, és milyen jó lenne az utolsó pár szám alapján megkeresni a programban?

Új gyorskereső funkciónk pont ebben segít!

Gyors számlázás, árajánlat, munkalap írás

számlázás

Számlázás – gyorskeresés

számlázás

Számlázás – partner gyorskeresés

Gyors tétel ellenőrzés / módosítás, kedvezményadás

Számlázás vagy pl. bevételezés közben sokszor akkor vesszük észre, hogy rossz mennyiséget adtunk meg, vagy éppen a kedvezményt elírtuk, amikor már késő.

A jobb-klikk „Tételmódosítás” funkcióval utólag tömegesen módosíthatja a már felvitt tételeket. Az ellenőrzés oszlop pedig segít egyeztetni a darabszámokat: zöld az egyezés, piros a hiányt, kék a többletet jelöli.

Szállítókból számla könnyen, gyorsan. Több szállítólevélből is készíthet számlát. Ilyenkor az adott partner egy szállítólevelére kattintva a Szállítókból Számla gombbal kiválaszthatja a számlázandó bizonylatokat. A szoftver az azonos árú termékeket összevonja (de ez ki is kapcsolható).

Ugyanazt kérem mint múltkor! Számlázás a korábbi vásárlások alapján

Számlázás, rendelésfelvétel közben is van már lehetőség arra, hogy a partner vásárlási szokásai alapján felgyorsítsuk a számlázást:

A testreszabásnál beállítható, hogy azokat a termékeket más színnel mutassa, amiket a partner már vásárolt.

Sőt, megkülönbözteti a program azokat amiket régen vásárolt (világosabb színnel), illetve amiket az elmúlt 6 hónapban vásárolt (erősebb színnel), a színt pedig mi magunk tudjuk megadni.

Így tehát ha a telefonos rendelésfelvételkor rákeresünk a festékekre, rögtön tudni fogjuk milyen színű festéket vett legutóbb a partner.

Külön gombbal pedig rögtön be is szűkíthetjük azokra a termékekre a terméklistát amikből már vásárolt az adott partner.

A Shiftet megnyomva pedig mutatja a vásárlási szokásait, hogy milyen gyakran, összesen eddig mennyit vásárolt a termékből a vevő:

számlázás

Számlázás – vásárlási előzmények, korábbi vásárlások

Gyors számlázás

Ennyire könnyű számlázni!

A partnert gyorsan megkereshetjük akár az étterem neve alapján is, ami után a gyorsfelvitelnél már látjuk is, hogy miket szokott vásárolni – külön színnel. Ezután villámgyorsan össze lehet állítani a kért tételeket: