Sokat tud segíteni a mindennapokban, ha használjuk a szoftver szállítói rendelések funkcióját – ehhez persze be kell állítani a termékeknél, hogy melyik terméket honnan vesszük.

Minimum készletet is beállíthatunk,de anélkül is megy.

Újdonság, hogy már a vevői rendelésekből is készíthetünk szállítói megrendelést, vagy ahogy sokan hívják: “automata rendelést”.

Kattintsunk jobb klikkel a megrendeléseknél a “-> Szállítói rendelések” gombra, majd válasszuk ki pl. a mai rendeléseket.

A szoftver összesíti a rendelések termékeit beszállítók szerint, és a Minimum készlet rendelés gombot választva behozza az “automata rendelést”.

minimumkeszlet

Ehhez a funkcióhoz különösen ajánljuk, hogy használjuk a megrendelések Állapot füleit, hisz így van értelme igazán.

Először ugyanis “Új megrendelések” fülbe kerülnek a rendelések (külön színnel pl. mint a videóban), majd ezután átsorolhatjuk őket “Beszállítóra várunk” vagy “Termékre vár” állapotra – ezek testreszabhatóak.

Az automata rendelésnél szürkével látjuk azokat a sorokat amikből már leadtuk a rendelést – vagy most, vagy korábban.

A szállítói rendelés gombra kattintva pedig az adott szállító összes a listában szereplő termékét “berendelhetjük” – azaz elküldhetjük e-mailben a beszállítónak, aki, hogyha visszajelzi a szállítás várható dátumát – rögzíthetjük a szoftverben. Ez esetben a termékeknél SHIFT-et nyomva alul kiírja a program kollégáinknak, hogy mikorra várjuk azokat.